CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

tisdag 2 september 2008

About last night

Just det! Jag visste att jag hade glömt något, på föreläsningen igår visade vår föreläsare några utvärderingar som 10åringar gjort.
Om man ställer en skål vatten på översta bokhyllan vad kommer hända då?
Vattnet kommer frysa för att det är så högt upp.
Varför har vi olika årstider?
Vad skulle vi annars ha skortsen till?
Varför har vi natt och dag?
För att solen vill komma fram på dagen. Samma sak med månen på natten.

Det var så sött!! Jag älskar barn. Jag vet att jag måste jobba med antingen barn eller med teater. Jag visste redan det iofs men... ja, nu vet jag att jag måste jobba med barn, något som jag inte alltid har varit så säker på. Fast jag vet inte säkert om jag ska bli förskolelärare eller 1-3 lärare.

Igår fick vi vet vad didaktik är och nu går det upp för mig varför Sofi gjorde som hon gjorde. Allt detdär som vi skyllde på lathet, allt som gjorde att jag tyckte så illa om henne, det står i skollagen att hon ska göra så. Alla gånger vi har suckat åt kursmålen som vi har sett på overhead, ett måste. Fast man måste ju inte visa dem på overhead varje gång, man borde visa dem på ett bättre sätt som är lättare att förstå. 
Idag fick vi lära oss om socialisation. Vet ni vad det är?? Det är processen som alla människor går genom, när man går från att vara en underbar, färgstark individ till att bli en grå medborgare av samhället. Eller alltså, på annat än Mariaspråk, det är inlärningen i samhället helt enkelt, när man tar till sig normer och fördomar. Allt det som jag vill bli kvitt förväntas jag lära ut till alla mina barn. Är det en del av läraryrket så kan jag inte vara lärare. Jag vill ju lära barn att alla är olika och alla har rätt till att vara olika. Alla har olika sidor som är underbara på sitt eget lilla sätt. Everyone deserves someone.

Louise har slutat blogga, tagit bort sin blogg, för att det är för mycket jobb. Älskling, hur ska vi hålla kontakten hade du tänkt då?? Jag vill inte skick 500 sms i månaden, att blogga är gratis =P Men men, ditt val. 

Oh! Det finns söta killar på McDonalds i Knalleland! Dit måste vi gå Mirja (och Louise).
Happ, det var väl allt. Nu ska jag fortsätta läsa min inte-fullt-så-tråkiga-som-jag-trodde-kursbok.

"Somebody need you love"

Älskar er massor, pussokram på er underbara <3<3

0 kommentarer: